Tornarem a ser grans

La formació d’El Vendrell Lax’N Busto oferirà, el proper 29 de desembre, un concert molt especial, dins del marc de la 17a edició del Festivall Milleni, al Palau de la Música Catalana, un dels pocs auditoris de gran volada que mancava trepitjar a la banda.

El 2010, després de celebrar els seus vint-i-cinc anys, Lax’N Busto tragué al mercat el seu treball “Simfònic” (RGB Suports), gravat en directe amb l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, amb el qual ara retornaran per cloure un 2015 que obrirà un 2016 de canvis.

Amb “Simfònic” , aquest mirar enrere des del present suposà un concert de pop-rock a tall clàssic, nostàlgic, amb els temes reelaborats a so de violi, violes, violoncel, trompeta, trombó, trompa, saxo, contrabaix i piano, fent una clicada d’ullet a aquells temes que als habituals concerts de Festa Major a peu dret no fan en directe. Un repertori a gaudir amb arranjaments especials per a l’ocasió, inicis instrumentals senyorials i conmodevors, acompanyats de músics de renom al panorama musical català. Algunes cançons ja habituals als directes del grup, versionades especialment per a l’ocasió, també hi treuen el cap. I és que el món és boig i la nit del 15 d’abril del 2010 al Liceu fou memorable, plena de retrobades d’aquells qui, deu anys enrere, aclamaven els d’El Vendrell als festivals d’arreu dels Països Catalans a altes hores de la matinada i ara s’alçaven de les butaques vermelles des de platea fins al tercer pis a canta i ballar les cançons que formen part de la banda sonora d’una vida, aquelles cançons aclamades amb l’atractiu de la veu trencada de Pemi Fortuny i ara interpretades per l’artista i músic manresà Salva Racero.

El 2016 serà un any molt especial per Lax’N Busto, celebrant aquesta vegada el seu 30è aniversari. Per això aquestes festes rememorarem aquell “Simfònic” a un dels altars de la música al nostre país, el Palau de la Música, amb totes les peces que el quintet ha anat arranjant i incorporant als concerts simfònics dels darrers anys que, sota la direcció de Joan Albert Amargós, serà el concert que donarà el toc d’inici a una gira que clourà a l’octubre, fent una aturada als escenaris fins a l’enregistrament d’un nou treball.

Perquè amb tu mai és massa tard per dir ara, perquè quan és fosc la terra esdevé mar, perquè quan vas tot sol et trobes, no sé pas com, la teva Júlia, perquè enmig d’una amnèsia d’instants no vaig triar ser humà però m’hi vaig llençar, perquè per començar, donarem temps al temps i tornarem amb les meditacions guitarrístiques. El 29 de desembre al Palau, tornarem a ser grans en un concert únic.

TEXT: Clàudia Viladrich

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: