RumbKP, un festival per a tothom

El passat dissabte 10 d’agost es va celebrar a Capellades la primera edició de RumbKP, el primer festival dedicat exclusivament a la rumba catalana. Emmarcat als actes de la Festa Major, els grups que obriren aquest primer certamen foren els igualadins Terratombats, La Troba Kung-Fú, des de La Garriga i Strombers, des de Cardona.

 

Els anoiencs Terratombats, guardonats amb el Premi Enderrock 2013 al millor disc, amb Aires de primavera, obriren el Festival gairebé a mitjanit, amb temes del seu darrer treball, Ni un minut més, i de tota la seva trajectòria, amb cançons tan mítiques com reinvidicaves com Que no et prengui el pèl (el Pare Noël), i adaptacions de melodies històriques com All my loving, dels Beatles, amb All i oli. Mentre els més puntuals ballaven amb aires frescs i desenfadats, anaven arribant les colles gaudint d’una proposta tan innovadora com engrescadora: fotografia gratuïta, posteriorment penjada al facebook del Festival.

 kp (467) copia

Arribà el torn dels caps de cartell d’aquesta primera edició del RumbKP: La Troba Kung-Fú, presentant el seu darrer disc Santalegria. Una banda que, liderada per Joan Garriga i amb molts anys de trajectòria, fa ballar a un públic intergeneracional amb una rumba-fusió que mescla temes propis amb adaptacions de cançons populars, com La cançó del lladre.

 

Tancaren la nit els bagencs Strombers. Com ja és costum, els de Cardona comencen els seus concerts a altes hores de la matinada: la seva energia, gresca i disbauxa a dalt de l’escenari carregà les piles al públic assistent. Celebrant el desè aniversari de la publicació del primer disc, Fiesta ilegal, l’ska, el reggae, el rock i els ritmes llatins s’entrellacen a les seves melodies. Els Strombers combinaren temes del darrer treball amb cançons mítiques, aclamades pels més veterans, com Mercè o la versió de Sisa de La Nit de Sant Joan, passant pels seus homenatges a La Patum i als castellers, amb Tocant el cel amb la mà. Passades les cinc de la matinada els de Cardona tocaven els darrers acords, amb la rialla dalt de l’escenari que els caracteritza. I el RumbKP finalitzava amb èxit total, on més de 900 persones gaudiren del primer festival de rumba catalana.

kp (235) copia

TEXT : Clàudia Viladrich

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: