Festivals d’estiu: CRUÏLLA 2013

Cartell Cruilla 2013

Comença –o ja ha començat– oficialment la temporada de festivals d’estiu, amb una altra edició del barceloní Cruïlla. Els 5 i 6 de juliol, al Parc del Fòrum, en un festival on sempre es poden trobar algunes perles al gust de tothom. Suede és indiscutiblement el gran nom de reclam per a l’edició d’enguany; si a finals de maig es podia veure un dels reis del britpop a la ciutat comtal, Blur, en un apoteòsic i memorable concert, ara toca el torn a un altre dels grans d’aquest gènere. La generació britpop està, doncs, de sort, i de ben segur que caurà més d’una llagrimeta d’emoció nostàlgica. Però també hi haurà lloc per la novetat: Suede actuaran divendres 5 de juliol a les 23.15 h, en què presentaran Bloodsports (2013), nou disc després de fa més d’una dècada. Els britànics actuaran sense el bateria Simon Gilbert, que no podrà tocar per motius de salut, però amb un reemplaçament (Justin Welch), que, sortosament, permet no cancel·lar el concert del grup.

L’oportunitat de veure dues joies en solitari, de caràcter ben diferent però ambdós compartint l’activisme polític, inclou una actuació programada per a l’exlíder dels Fugees Wyclef Jean, el mateix divendres a les 00.45 h, així com Fermin Muguruza, el que va ser capdavanter dels bascos Negu Gorriak (i anant més enrere encara, de Kortatu). “Muguruza i –molta– colla” estan programats per dissabte, també a les 00.45 h. Per als nostàlgics, recordar que entre l’exèrcit que porta Muguruza a l’escenari es troba el bateria de Negu Gorriak (Mikel Abrego). Precisament amb un clàssic de Negu Gorriak, “Gora Herria”, Muguruza va ser dissabte 29 de juny al Concert per la Llibertat que va tenir lloc al Camp Nou, on va recordar que segueix essent una màquina i que l’activisme no s’acaba.

Altres noms destacats per al festival són Morcheeba i el seu trip hop característic, així com el raper “pes pesat” Snoop Dogg i el cantautor britànic del “You Give Me Something” James Morrison, els dos últims, amb únic concert a l’estat: al Cruïlla 2013. I per a propostes de matinada, cal guardar les energies per als barcelonins The Suicide of Western Culture, que, tant per a qui agradi l’electrònica com per a qui no, són una opció que dóna sorpreses positives; el duet cada cop va guanyant més adeptes, i és que el seu caràcter contundent i apocalíptic també lliga amb les tendències del rock, fet que amplia les possibilitats de públic considerablement. I així fins a 33 noms, es presenta el Cruïlla 2013, que s’adapta a totes les butxaques via diversos tipus d’entrades: abonaments a preus raonables, entrades per a dies individuals o fins i tot entrades només per a les sessions més nocturnes (d’1.30 h fins les 5 de la matinada). Els horaris del nou Cruïlla es poden consultar aquí.

 

TEXT: Mar Santacana

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: