Dr Calypso, return

drcalypso

El passat divendres 31 de maig la sala Apolo 1 de Barcelona s’omplia d’un públic molt especial per un concert d’ska molt esperat: a part de l’actual generació d’universitaris, joves no tan joves amb camisa, públic adult i algun avi amb més energia que tots els presents, tenien cita obligada: el retorn als escenaris de la la il·lustre banda de rocksteady, reggae, soul i ska Dr Calypso, presentat disc amb material nou després de deu anys, “Sempre endavant” (Propaganda pel Fet!, 2013). I és que l’àlbum farà les delícies de tots els seus fans històrics i enganxarà el jovent. Els teloners de l’acte foren Skatobeat i Murphies. Després de l’exitós avançament en format single de vinil de set polzades de l’any passat, que contenia tres de les cançons del nou disc, l’àlbum, amb catorze temes a ritme de power-ska, soul, rocksteady i early reggae, i la col·laboració de Joan Garriga (La Troba Kung-Fú) i l’amic Jaume Freak Ska, ja és al mercat des del passat 20 de maig.

 

El mític concert comptà amb temes del nou treball, així com amb cançons mítiques de la formació. El nou treball compta amb temes més melòdics on les veus es fan protagonistes, com Endavant, donant títol a l’àlbum, amb un clar missatge per un món millor, més rítmics, com Anem als encants, homenatjant el nostrat mercat barceloní des de la quotidianitat, Tribut a Natxo, un autèntic ska-jazz en memòria del company Natxo Romero, i d’altres de ritmes reggae i caribenys, com, Waikiki Beach, el qual representa un homenatge a diferents temes del grup i la seva personalitat, citant el Maresme lliure i tropical, així com un tou de títols de cançons de la banda, cantada en una versió toasting a càrrec de Mr. Freak Ska, repassant la trajectòria de la banda en un divertit i emocionant speech. Camí fàcil, Latin Soul, Brigadistes, 2.300 milions, Aquesta nit i Se’ns pixen, foren alguns dels temes saltats i ballats a ritme skatalític amb més sentiment, perquè fa deu i vint anys ja els teníem amb nosaltres, amb les seves melodies properes, compromeses i encarades a la gent del carrer. Malgrat han passat dècades, se’ns continuen pixant a sobre -i la premsa diu que plou-, però aquest Return dels Calypso, el grup referència del reagge i ska dels Països Catalans, ens recorda que cal seguir, ara més que mai, sempre endavant.

TEXT:Clàudia Viladrich

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: