Un riu de records i acords

Riu_fotoCarlosBenito03

El passat pont de Tots Sants la formació del Baix Llobregat RIU agafava l’autocar cap al País Basc per fer una gira molt especial,  acompanyats en plena convivència per quaranta seguidors, a l’emotiva experiència Vine de Gira amb RIU ! El passat divendres 16 de febrer, el Centre Artesà Tradicionàrius, dins la XXVI edició del Festival, rememorava el projecte amb la presentació del documental i el concert del directe viu i enèrgic del segon treball de la banda, Amb canya!

Riu_fotoCarlosBenito01Amb Canya! , enregistrat gràcies al concurs Sons de la Fira Mediterrània i Grup Enderrock, del qual la formació en fou guanyadora, compta amb la col·laboració d’amics de la banda i il·lustres figures del folk nacional i internacional, com Artur Blasco, Jordi Fàbregas, Carles Belda, Els Borinots, el portugués Luís Peixoto, o els gallecs Fernando Barroso i Pablo Vergara. Els joves riuencs, no en tenen prou amb tocar, per a ells el contacte i la interacció amb el públic és crucial, per això dugueren a terme el creatiu i emotiu projecte de compartir dia i nit una gira amb el públic per Catalunya i Euskadi, fent d’aquesta manera la primera gira col·lectiva al món de la música, presentant el seu segon treball. L’experiencià estava emmarcada a la plataforma verkami, adreçada a creadors independents per tenir finanaçament on el públic en són els mecenes, a canvi d’exclusives recompenses. Els membres de RIU afirmen que l’obtenció del finançament a través de verkami no resultà senzill, malgrat la recompensa en fou la convivència intensa i els lligams establerts amb el públic, ara amics. RIU gaudeix coneixent la gent d’aprop. Recorden així amb especial apreci concerts íntims amb una quinzena de persones,  a vil·le aïllades de nuclis urbans, com el que realitzaren al petit poble  Montmagastre (La Noguera) .

Riu_fotoCarlosBenito02Després de l’emotiu visionat del documental de la gira, amb bona part dels assistents presents al públic, el sextet donà pas al concert. L’objectiu de RIU és treballar i renovar la música popular dels Països Catalans. Així doncs, al llarg de l’espectacle es pogué gaudir del Ball de correbous empalmat amb una sardana curta, els balls de bastons La Milana i de L’Arboç, la jota d’El Tio Pep, el senyorial Ball de l’Aliga de La Patum i el Salt de Plens de la màgica ciutat berguedana. L’energia de RIU féu aixecar a part del públic assistent, convertint mitja sala en un concert-ball improvitzat. I és que el títol Amb Canya  resumeix la percepció de la música tradicional i popular del sextet: amb la trempera i l’energia d’un grup jove que la revitalitza i, sobretot, com un constant flux, com aquell riu que mai ens hi podrem banyar dues vegades.

Actualment RIU ha estat nominat en quatre categories als Premis Enderrock, destacant la nominació a millor grup de folk i millor disc de folk del 2012.

TEXT : Claudia Viladrich

FOTOGRAFIA: Carlos Benito Ballester

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: