BLINK 182: EL RETORN MÉS ESPERAT

Són aquí. En menys de dues setmanes arriba el grup californià blink 182 a Barcelona, per oferir un concert el 19 de juliol al Sant Jordi Club. I què millor que l’estiu com a teló de fons per a la seva actuació. El grup de pop-punk irreverent, amb lletres adolescents i cançons que conviden a la diversió despreocupada sense límits, torna després d’una llarga pausa, en què ningú no podia imaginar-se del cert que s’agruparien de nou.

Han passat 9 anys des del darrer àlbum d’estudi de blink 182, aquell “sense títol” amb un smiley gegant a la portada i que ja transmetia unes vibracions estiuenques descomunals amb el tema “I’m Feeling This”. Riure, passar-s’ho bé, despreocupació total, jugar, jugar i jugar amb guerres de globus i pistoles d’aigua, samarretes mullades, el sol lluu i un punt picant extremadament excitant, que no deixa tranquil fins que un no ha passat per 100 dutxes d’aigua gelada per rebaixar l’elevadíssima tensió lúdico-sexual estiuenca que transmet el tema.

Mentre esperem que blink 182 torni per aportar la dosi d’adrenalina optimista habitual, haurem de suposar que també hi haurà parts per a la serietat, fruit del nou disc d’estudi del grup: Neighborhoods (2011, autoproduït). I és que l’àlbum amb què la formació va materialitzar musicalment el seu retorn té lletres més fosques, de crítica i ambient pessimista, així com un so molt més seriós, rocker i contundent, en contraposició amb el so net, divertit, acolorit, així com les lletres irreverents que han caracteritzat el trio americà, amb un humor escatològic i típic de qüestions associades a l’adolescència. Recordem l’Enema of the State (1999), amb la ja típica “All the Small Things” o el Take off your Pants and Jacket (2001), i la constant aparició de cançons del grup a pel·lícules com American Pie i Els Àngels de Charlie.

Els anys passen per tothom, però, i els nois de Blink ja no són tan nois: nascuts tots ells el 1975, es fa evident que el darrer producte discogràfic s’ajusta més a l’etapa vital dels membres del grup i a la conjuntura internacional actual. Malgrat tot, blink 182 són el símbol de l’estiu, la felicitat completa amb l’únic verb conjugable (jugar), i de ben segur que al Sant Jordi Club faran gaudir el públic en aquesta època de l’any que els és tan pròpia. The All American Rejects seran els teloners de l’actuació, que s’inicia a les 20 h, mentre que el directe de blink 182 està programat per a les 21.30 h, en un horari adequat per al tipus de públic que hi podrà assistir: de totes les edats, ja que el concert forma part dels organitzats sota la marca d’Under 18.

TEXT: Mar Santacana

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: