Apolo & Rock

El passat dissabte 28 d’abril la sala Apolo aplegà una vetllada roquera amb grups de nova fornada i propostes ben diferents, sota el segell de Bankrobber. Els Surfing Sirles, Le Petit Ramon i Very Pomelo foren els protagonistes del Festival Rock.

Els Surfing Sirles obriren la nit, amb temes del seu nou disc “Romaní, semen i sang”. Martí Sales, Xavi Garcia i els germans Oriol i Guillem Caballero es mouen entre el rock’n roll, el garatge i el crowd-surfing i, aquest dissabte, coincidí amb la publicació d’un recull en vinil amb les seves primeres cançons, “Nedant en l’ambulància”, el qual es pogué adquirir a l’Apolo. Els Sirles duen el rock fins al límit, amb lletres que toquen des de la Fageda d’en Jordà, fins a Verdeguer, passant pels els ionquis de Can Tunis, les pubilles de cuixa forta, els paios rumberos i, fins i tot, arriben a pervertir l’himne del Barça.

Le Petit Ramon & els Nanos del Parc, banda amb format clàssic -baix,bateria, guitarra, teclat- , prosseguí el festival. Duguren tot l’esperit del garatge que ja deixava intuir el darrer disc de Le Petit Ramon, “Brou”, continuant la nit de guitarres elèctriques.

Després de les dues formacions barcelonines, des de Les Terres de l’Ebre, Very Pomelo oferiren el seu imprevisible,divertit i inclassificable espectacle. L’expressiva i descarada veu de Xarim Aresté, el qual participà als concerts de retorn de Sopa de Cabra i alhora és guitarrista de Sanjosex i Paul Fuster, seduí el públic, tot presentant el tercer disc en tres anys, “Ràdio clotxa”. Els Pomelo són originals, creatius, i oferiren una esbojarrada proposta sense complexes fusionant el rock amb rumba, country … una disbauxa estilística que no deixà pas indiferents als assistents, ans el contrari, incitant a saltar i ballar pels descosits.

I és que ja fa temps el panorama musical català fuig de tòpics comercials, amb una gran riquesa i imaginació roquera que quedà palesa la nit de dissabte a l’Apolo.

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: