BarnaSants obre pas al País Valencià

Aquesta segona setmana de març han aterrat al Festival BarnaSants els músics de terres valencianes Òscar Briz, Obrint Pas i Pau Alabajos & Cesk Freixas. El divendres 16 de març el Teatre Joventut d’Hospitalet de Llobregat respirava aires de lluita i compromís, amb l’actuació d’Obrint Pas. Un públic intergeneracional, des de preadolescents amb estelades penjades al coll, passant per joves i no tant joves seguidors de sempre de la banda, fins a famílies amb nens, gaudiren d’un concert acústic ben especial. Obrint Pas, formació de concerts per saltar i ballar per excel·lència, realiza una gira acústica, amb l’especial oportunitat d’escoltar amb tranquil·litat la veu trencada del vocalista Xavi Sarrià, el punteig de les guitarres acústiques i el so nostrat de la dolçaina de Miquel Gironès, acompanyats de percussió, contrabaix i acordió.

Al llarg de la nit, es destaparen uns Obrint Pas propers al públic, pel format del propi concert, amb un clar compromís amb la terra i les injustícies socials actuals i sense pèls a la llengua. Repassaren el repertori del seu darrer treball “Coratge” (Propaganda pel fet!, 2011), un clam a les vivències quotidianes que fan estimar la terra natal, així com alguns dels temes més emblemàtics de la seva trajectòria. El concert començava amb “Tornem a casa” i, al llarg de la nit, sonaren cançons del darrer treball, com l’emotiva “Si tanque els ulls”, la melòdica “Al país de l’olivera” o “Coratge”. No hi faltaren cançons que han esdevingut himnes, com “Som”, “Del Sud” o “La flama”. Els membres de la banda aconseguiren una gran implicació vocal del públic amb un “No tingues por” interactiu. Un final apoteòsic, amb els assistents alçats de les butaques, amb “El cant dels Maulets” i “La Muixeranga”, tancava una nit on lluita i cançó es fusionaren amb energia i, sobretot, coratge.

TEXT : Clàudia Viladrich

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: