Més llibres per a les festes

Continuem amb la ressenya de llibres que han sortit recentment i poden ser un bon regal per aquestes festes.

SICUS, 20 ANYS AMB SABOR DE RUMBA – Cinta S. Bellmunt (Cossetània Edicions, 2011)

20 anys es diuen molt ràpid, però pasen lentament. Ens trobem davant d’un llibre que ens explica la història de Sicus, el cantant de Sabor de Gràcia. Una llarga trajectòria de rumba i mestissatge, de moments dificils i d’èpoques brillants. Un repàs a la seva història que s’acompanya d’un repàs gràfic a travès de fotos de tota la seva vida. Un nen gitano que ja va nèixer per a triomfar, tot un rumbero de cor. El llibre ve acompanyat d’un DVD amb entrevistes, actuacions i video-clips de tota la seva trajectoria profesional, i d’un CD amb versions en clau de rumba de cançons que l’han marcat com “Ara que tinc 20 anys” del Serrat o el “Boig per tu” de Sau.

A tots aquells amants de la rumba cal que tingueu aquest llibre, ja que, estem davant d’un dels rumberos catalans més importants dels últims temps, després dels grans Pescailla i Gato Perez.

LA CUINA DE MUMARE – Maria del Mar Bonet (Ara llibres, 2011)

Un homenatge és com podríem calificar aquest llibre que acaba de publicar la Maria del Mar Bonet. Hem descobert una altra faceta de la cantant mallorquina. En aquest cas, es tracta d’un llibre de receptes d’arreu del món i de Mallorca, receptes que segurament havia probat ella de la mà de la seva mare, a qui li dedica el llibre, o tal i com ella li diu, mumare.  El llibre inclou un pròleg on la Maria del Mar ens explica una mica, d’on li venen els records i l’empenta per a escriure un llibre com aquest. A més també ens explica una mica la història de la seva mare. Tot això cal amanri-ho amb unes il·lustracions que ha fet en gran part ella mateixa, com la portada mateix.

Un llibre de receptes, que a més d’un pot inspirar per a innovar una mica en els menús tradicionals de les festes.

GIRALLUNA – Luis Eduardo Aute (La Galera, 2011)

Un petit gran tresor, d’una tendresa i una sensibilitat extremes és el que ens regala Luis Eduardo Aute amb aquest llibre. Aprofitant la cançó de “Giraluna” ha volgut explicar la història amb dibuixos fet amb llapis i carbonet i en forma de conte. La història d’un girasol que dormia de dia i de nit es meravellava de la llum de la lluna, un giralluna.

Del llibre hi ha la versió original en castellà i la versió catalana. Com a regal s’hi encarta un disc amb la cançó del Aute i una làmina del llibre.

JO MATARÉ MONSTRES PER TU – Santi Balmes i Lyona (Principal dels llibres, 2011)

El cantant de Love of Lesbian, Santi Balmes, i la realitzadora de videoclips i dissenyadora gràfica Marta Puig, més coneguda com a Lyona, s’han aventurat a escriure un conte per a nens i per a no tant nens. Es tracta d’un conte infantil escrit per en Santi Balmes, que ens descobreix una faceta que desconeixiem, la d’escriptor; i il·lustrat per la Lyona. Una història basada en un somni real que tenia quan era petit, amb el rerefons de la lluita contra la por. Tal i com hem dit, té una doble dualitat, la història infantil d’una nena que té por dels monstres que viuen cap per avall, i al revés; i de la idea del joc i de la lluita contra el conscient i el sub-conscient. Per això tant pot ser un conte per a nens petits com per a adults.

El títol del llibre pren vida arran d’una de les cançons més conegudes de la banda de Santi Balmes, “Un día en el parque”, del disc ‘Cuentos chinos para niños del Japón’ (Naïve, 2007). No cal tenir por de res, i menys de comprar aquest llibre encara que no sigui per a un nen petit, a tothom li agradarà i apreciarà la tendresà de la mà dels dos autors.

TEXT : Ignasi Arauz

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: