’07:03 AM’, en Pep Suasi més matiner

Aprofitant l’estiu, el bon temps, les vacances, les festes majors, els envelats, els concerts i la fresca, vam aprofitar per a entrevistar a en Pep Suasi, que veni amb el seu primer disc en solitari acabt de sortir de fàbrica. Mentre la festa continuava fora, un cop acabat el seu concert a les festes de Felanitx, vam aprofitar per parlar d’aquest disc i de la seva recent carrera en solitari.

 

Ignasi Arauz (I.A.) : En aquest primer disc en solitari que hi podem trobar?

Pep Suasi (P. S.) : Hi trobem sis cançons més un track extra, que és un regal que em fa la Marta Elka i en Toni Pastor. És disc té un so més roquer, més dels anys setanta, més amb el que estavem acostumats amb els Fora des sembrat. Ara el que he fet és treure mig disc, només aquestes sis cançons, i d’aquí un temps, en treuré els altres sis que es complementaran i formaran el disc. Aquest és el format més roquer, l’altre és més tirant cap al circ, de fet es dirà ‘Suacirc’. En aquest trobem cançons que tenia en el calaix.

I.A. : Tot i fer-ho en dos tongades, ja havies fet un petit tastet del que seria aquest disc no?

P.S. : Sí, farà un parell d’anys, vaig editar un EP amb quatre cançons, d’entre les quals n’hi ha alguna que està aquí, i el vam repartir amb el diari d’aquí Mallorca. Vam fer-ne 6000 copies.

I.A. : De que ens parlen les cançons?

P.S. : D’amor, d’amor pur i dur. És un disc d’amor a les coses, de tenir satisfaccions, de respectar les coses, en aquest cas d’amor a una persona en concret. “Lo millor de mi” ja ho diu tot, és obvi; “Me inventaria” parla de tot el que faria per tenir al costat la persona que vull, que és la que tinc ara. I “Planta baixa” és la que s’enva de la línia, però si que és cert que jo sempre havia volgut tenir una planta baixa, les típiques plantes que tenim a casa, i que com mai les regues sempre es moren. I per això, com mai l’he tinguda, la tinc aquí en el disc. I “Satisfacció” és una cançó d’amor, una cançó molt depriment, com a contingut, ja que és el que m’ha passat a mi. La satisfacció és el fet de tenir una cançó d’amor.

I.A. : I el títol del disc, ’07:03 AM’?

P.S. : És com un homenatge a la gent treballadora, que es lleva a les 7 del matí ja que treballa, sortosament ja que tal i com estan les coses ara…, o a aquell que arriba a les 7 del matí, ja que arriba de treballar, o no. És un cant a la gent que es lleva a les 7 del matí.

I.A. : Com va sorgir la col·laboració amb la Marta Elka i en Toni Pastor?

P.S. : D’un principi aquest disc havia de ser un vinil, amb aquestes sis cançons a la cara A, i a la cara B, els mateixos sis temes cantats per altres artistes d’aquí Mallorca. La Marta és qui me’l va presentar primer, i amb els contractes amb la discogràfica s’havia de treure el disc ja, i llavors va quedar com a col·laboració. Suposo que en el proper disc, sortiran les altres cançons que han grabat els altres.

I.A. : El segell amb el que has editat el disc és RGB Suports. Això vol dir que tens les portes obertes per venir a tocar al Principat?

P.S. : Són amics! Durant tres anys jo vaig estar fent feina a la Mirona, en Xavi Fortuny és amic meu, però no per l’amistat m’ha tret el disc. En Xavi és un artista, així com la Glòria, ells aposten per a propostes com aquestes i això ja fa que tinguis les portes obertes, i pel fet de creure en la música com ho fan ells, en moments que noe s venen discs, ja té molt de valor. 

I.A. : Quin record et queda de Fora des sembrat?

P.S. : El concert d’avui vespre han vingut a tocar amb mi alguns dels companys de Fora des sembrat amb els que vam formar el grup, ja que la banda que m’acompanya habitualment no ha pogut venir. I records m’enqueden molts, vens aquí a Felanitx i quan pujaves aquí hi havia molt ambient. I tocar temes de Fora des sembrat, que dins del repertori n’hi ha que són meus, això també fa que sempre hi sigui present.

I.A. : Futurament podríem tornar-vos a veure tocar junts?

P.S. : Docns no ho sé, tampco vull crear dubtes, ja que cadascú fa la seva, no existeix la rutina d’assajar cada dia, i si una cosa s’ha acabat no té perquè continuar. Però tampoc sabria que dir-te, no ho se.

TEXT : Ignasi Arauz

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: