Anegant Catalunya!

Sempre és un plaer anar a Mallorca a gaudir de les festes majors dels pobles, i encara més si pots anar a veure els Anegats  amb el seu potent directe. Amb el seu cinquè disc sota el braç, recent sortit de fàbrica, van tocar a Felanitx i vam aprofitar per a parlar amb ells i que ens expliquesin una mica aquest nou disc.

Entre riures i preguntes, van confesar-nos que voldríen tornar al Principat a tocar, després de la seva primera experiència al 2007 al Senglar Rock de Lleida, i que estaven mirant alguna cosa. Tot quedava a l’aire llavors, però com si aquella conversa haguès estat una petita premonició, finalment agafen un avió i es planten al Principat a fer un parell de concerts. La primera cita és el dissabte dia 3 de desembre a la sala Bikini de Barcelona, i després el dia 23 de desembre, juntament amb els retornats Ocults i Miquel del Roig a Santa Eugènia de Berga.

Ignasi Arauz (I.A.) (Rockdemà) : Que hi podem trobar en aquest ‘Prova i error’ (Discmedi – Blau, 2011)?

Anegats (A) : En aquest cinquè disc ha estat un gran repte per a nosaltres, enuir totes les forces per a fer un disc en una illa tant petita, i teniem la sensació que ja haviem cremat tot el territori. Això va ser com una vàlvula d’escapament, i han sortit un aplec de dotze cançons que a nivell de so si que es diferència dels altres ja que no és tant dolç ni tant acústic, és molt més pròxim al que fem en directe.

I.A. : Te alguna relació amb els anteriors discs que heu editat?

A : La relació amb els anteriors discs és que som nosaltres mateixos qui hem composat, qui les toquem i qui les cantem. El so Anegats hi continua present però, tal i com he dit, no de forma tant dolça.

I.A. : De que ens parlen les cançons?

A : L’univers de la temàtica de les cançons del grup sempre ha estat molt eclèctica, tots fem cançons i això fa que a simple vista no hi hagi un fil conductor. Del que parlen, no t’ho sabria dir puntualment de cada cançó, però el que intenten és transmetre un missatge d’amor per la nostra terra, pel que somniem. Parla de les nostres experiències viscudes, i nosaltres cantem el que pasa. Com vivim en una illa motl petita on hi pasen moltes coses, és molt fàcil de tirar cap aquí. També fem cançons a nivell sociologic i econòmic en relació al moviment del 15-M. És un disc eclèctic però dins del nostre univers.

I.A. : Qui és “Nuredduna”?

A : És un personatge mitològic que va ser creat per un escriptor mallorquí, en Miquel Costa i Llobera. Va escriure el poema “La deixa del geni grec” on hi parlava. És un personatge molt arrelat i molt manllevat per la societat mallorquina, ja que hi ha moltes places, moles centres de salut i molts llocs que es diuen així. I la cançó explica la història d’una noia que viu en un poblat d’aquí Mallorca i que la visita un mariner grec, i s’enamora d’ell. Fa una crítica a la societat mallorquina que és molt tancada en forma de metàfora. Ella s’enamora, no tant d’ell, sinó del que representa, a la visió del món que té, a la cultura, a la seva sensibilitat, i al final acaba malament.

I.A. : D’on surt aquest títol de ‘Proba i error’?

A : Aquest títol representa el afrontar el dia a dia, ja que cada dia són nous reptes, noves aventures, noves il·lusions… És saber que tu, fins que no vius i fas una cosa, no saps com t’anirà, i el tema de l’error és cert, ja que normalment guanyes més quan t’equivoques que no quan encertes, ja que ja s’ha acabat així, en canvi quan t’equivoques pots evolucionar més.

I.A. : Abans heu comentat que teniu el territori bastant cremat. No us plantejarieu de sortir fora?

A : Sí, és una cosa amb la que nosaltres ens autoconsolam. És una cosa que ens agradaria però mai hem dit enem a per totes allà. Son les dues cares de la mateixa moneda, per una banda ens agradaria però per l’altra no hem tingut l’empenta suficientment forta per a fer el pas. Ara ho estem fent per a nosaltres mateixos perquè amb el cinquè disc, tot cau pel seu propi pes, ja que cinc discos en una illa no és fan per casualitat, tampos es venen 2.500 còpies en un lloc tant petit, i ara sembla que ens comencem a creure, ja que sempre hem estat molt humils, masa ingènus, des del punt de vista que mai hem confiat prou en nosaltres. La nostra pròpia trajectòria ha estat qui ens ha fet veure que això funciona i a la gent l’hi agrada, i realment ens  hem plantejat provar-ho, ja que no hi perdem res.

TEXT : Ignasi Arauz

FOTO : Enderrock

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: