L’Acústica 2011

El primer cap de setmana de setembre es va celebrar a Figueres la desena edició de l’Acústica. Com cada any, aquest va superar a l’anterior, i fa que el festival sigui un punt de referència a l’inici del nou curs.

Pels escenaris de la capital empordanesa  van passar destacats músics del panorama musical actual. Dijous vam poder veure l’ex-líder dels Ja T’Ho Diré, en Cris Juanico defensant la seva proposta personal sense deixar de banda els èxits aconseguits amb la seva anterior formació; Le Croupier, que va deixar petit l’escenari del Soul Café; els Manel, que allà on van triomfen; i els The Pepper Pots que van mostrar a la Plaça Josep Pla que les bones intencions hi són, però falta ordenar-les.

El Divendres va començar amb la Plaça de l’Ajuntament plena per a veure l’actuació de Miquel del Roig, actual mobilitzador de masses independentistes, una proposta bona i fresca. Al Claustre es va poder sentir l’excel·lent veu de Russian Red, una delícia per les oïdes; els Lax’n’Busto oferien un concert amb energia però amb el toc acústic de la seva recent gira simfònica; i a la Rambla teniem dues propostes molt oposades, per un cantó el showman/presentador Manel Fuentes versionant Bruce Springsteen, amb una gran multitud de gent corejant la majoria dels temes, i tot seguit, els allà presents van poder gaudir de Pau Donés i la seva versió acústica de Jarabe de Palo, una proposta innovadora però no menys atractiva.

Dissabte va tenir una acompanyant poc desitjada, la pluja, una amenaça que per sort es va quedar amb això. La diversitat d’opcions musicals va ser realment variada, començant amb el sempre irreverent Joan Colomo, els vigatans La Iaia, en clara ascendència musical, els Sidonie que això de l’acústic ho van deixar per un altre moment i es van dedicar a fer el que millor saben, rock’n’roll. Per anar acabant la nit el pop dels Pastora, amb un so realment millorable, i els Antònia Font, que sense destacar excessivament, mostren una línia en clara sintonia amb el que la gent vol escoltar, i per això no hi havia millor proposta per a tancar el festival.

La proposta que marcava aquesta desena edició del Festival figuerenc era l’espectacle de Dalí, en el que reconeguts cantants, entre ells, Gerard Quintana, Pau Riba, Love of Lesbian, Estrella Morente i Amaral entre d’altres, versionaven textos del pintor, dirigits per la genial ment creadora de Pascal Comelade.

Així es tancava l’Acústica 2011, amb un èxit general de públic, i consolidat ja entre els grans festivals que es celebren al nostre país. 

TEXT i FOTO : Quim Masferrer

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: