La Mercè 2011

Avui s’ha presentat la programació musical de la Mercè 2011 a l’Antiga Fàbrica Damm de Barcelona. Un programa que tal i com s’ha explicat, vol arribar a tots i cada un dels barcelonins.

A part de presentar les diferents actuacions que conformen el cartell d’enguany, s’ha parlat de gran moment de l’escena musical feta a casa, fent menció del vintè aniversari del concert del Palau Sant Jordi i dels concerts de Sopa de Cabra. Tal i com s’ha comentat, tot aquest recorregut que mirem cap al passat és per veure d’on sortiem, i entendre el teixit musical que s’ha creta, el qual podrem degustar en els diferents escenaris del BAM i del Mercè Música.

En Jordi Turtós, el programador de la Mercè Música, ha estat l’encarregat de presentar la programació dels 5 escenaris que trobarem repartits per tota la ciutat. Escenaris amb programacions diferents però que tenen com a protagonista Barcelona.

L’escenari de Plaça Catalunya, que sempre ha estat desenvolupat per l’acció ciutadana, acollirà activitats diverses al llarg del dia i amb actuacions a la nit com la d’El Pont d’Arcalís o Gossos.

El de la Plaça Sant Jaume es podria considerar, tal i com ha confessat, un envelat sense sostre, que mira a les estelles. L’envelat de festa major i on realment es mantindrà aquesta essència amb les actuacions de l’Orquestra Plateria i The Pinker Tones.

L’escenari de la Plaça de la Catedral està programat amb una mirada al món, amb artistes de diferents nacionalitats i estils. I el de l’Avinguda Maria Cristina a Montjuïc, és l’escenari on hi programen les ràdios i on podrem gaudir dels directes de Teràpia de Shock, Fangoria i Melocos entre d’altres.

Finalment hi haurà la zona del Fòrum, que des de fa anys ha esdevingut la zona més important de la festa, on s’hi concentren la majoria de les actuacions. Aquest any cal destacar els directes de Sidonie, Inspira i Els Pets. També és aquí on s’hi troben els escenaris del BAM.

Aquest any, el BAM estrena nova direcció artística de la mà de Carles Conesa, que s’ha trobat amb un festival més reduït en quant a temps, ja que el dia de la Mercè cau en dissabte, quedant així només divendres i dissabte com a dies forts. L’escència BAM, de conèixer nous grups i estils continua essent present en aquesta edició, amb la intenció d’omplir, divertir i donar a conèixer.

Podrem trobar unes propostes més intimistes i més preciosistes, tal i com ha comentat en Carles, a l’escenari de la Plaça del Rei amb grups com Anímic o Maïa Vidal, qui ha fet un petit ‘showcase’ al final de la roda de premsa. La Plaça Reial continua amb la besant més festiva i folklòrica de la festa amb Pe’Z, Estúpida Erikah o Senior i el cor brutal.

A la Plaça dels Àngels hi trobarem l’escenari amb la música més experimental i a la plaça Joan Coromines els grups més ballables com Guillamino.

Al Fòum, juntament amb els concerts programats dins de la Mercè Música, hi trobem les actuacions de Carlos Cros y los 400 golpes, El Columpio Asesino i Lori Meyers per al divendres, i dissabte, la nit de la música en català amb El Petit de Cal Eril, Mazoni i els Antònia Font.

Un altre escenari que també hi podem trobar és el de l’Electro-BAM, per aquells que són amants de la música més electrònica.

I no podria faltar tampoc el mític concert a l’Antiga Fàbrica Damm, amb els 4t 1a, Herman Dune i Mando Diao.

Una festa que s’entrega a tots els barcelonins, on cada un hi trobarà el seu espai, durant tres dies la ciutat sonarà a gust de tothom.

Si voleu llegir la programació i tota la informació de la festa podeu anar a la pàgina web de la Mercè o la del BAM.

TEXT: Redacció Rockdemà

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: