La festa dels gegants de Prats de Lluçanés

Dissabte va culminar la festa de celebració del vint-i-cinquè aniversari de l’Àgata i el Vcenç, els dos gegants de Prat de Lluçanés. Una festa especial, amb un gran concert per a homenatjar als dos gegants.

1.600 persones es van aplegar per a gaudir d’una nit màgica. El tret de sortida el van donar els Canvi de plans, un grup de la comarca, els quals van donar pas als flamants guanyadors del Sona 9, La iaia. Aquest grup de la plana de Vic, sap com guanyar-se el públic i fer-lo gaudir i ballar a ritme de folk. Un folk d’autor molt ben estudiat i meticulós, que es combina amb unes lletres molt originals. Una actuació que va començar a escalfar l’ambient. No cal negar que són un dels grups del moment, i l’evidència es fa palesa amb les nombroses persones que se sabien les seves cançons. Sincerament, un grup que apunta molt fort.

La gent que anava arribant mica en mica, es va bolcar en cada una de les actuacions, però el moment més àlgid de la nit va ser quan els de Constantí van sortir a l’escenari. Començaven gira, una gira d’aniversari, dels seus vint-i-cinc anys. Una gira nostàlgica, de repàs de tota la seva carrera. Una gira on recuperen les cançons ballables, les cançons més sonades i conegudes de la banda.

Els Pets han evolucionat d’una forma molt clara, i això queda palès en la selecció de cançons del repertori. Unes cançons ordenades cronològicament que recorden aquests 25 anys de carrera sobre els escenaris. Si el que voleu veure és un concert amb les cançons més conegudes de la banda, aquesta és la gira que s’esperava. Tot i no ser, en alguns casos, els grans “hits” de cada disc, si que són les més conegudes. 25 cançons, una per cada any viscut, poder es queden curtes, o la selecció no està feta al gust de tothom, el que si que és cert, és que s’han quedat grans cançons a la rerecamera que han marcat la seva trajectòria.

Amb un començament molt xocant en quant a ritme, durant aquesta gira, ells aniran creixent i evolucionant al llarg de les cançons, cançons que a més d’un li arrencaran un somriure. Podrem trobar “Silenci criminal”, “Hospital del mar” i “Tantes coses a fer”, entre d’altres, i fins i tot un “Tarragona m’esborrona” una mica aigualit sense el rap. Això sí, sense descuidar-se de les cançons de sempre, les que mai poden faltar en un concert d’Els Pets com “Pau”, “Soroll”, “Bondia” i “XL”.

Els encarregats de tancar la nit festiva van ser els berguedans Brams, que amb un nou disc sota el braç, ‘Oferta de diàleg’ (Música Global, 2011), tornen a l’atac després de retornar als escenaris per a celebrar el seu vintè aniversari.

Adrenalina pura és el que desprenen i transmeten a la gent, que des del principi fins al final no para de saltar, ballar i cantar. Cantar cançons que continuen reivindicant-nos coses, realitats que encara tenim presents. Les cançons de sempre barrejades amb un ordre lògic entre les del nou disc van acompanyar-nos al llarg de les gaire bé dues hores de concert.

“Massana”, “L’últim tirabol”, “Inici de càstig al fetge”, “Energia”, “Moros i cristians”, són algunes de les cançons que encara perduren en la memòria de la gent i que no han perdut energia ni força. Així com “El President”, que tot i estar una mica descontextualitzat, encara té aquell punt canalla i de festa, així com la visió dels diputats i la seva feina.

Al llarg del concert, en Francesc Ribera ‘Titot’, va fer esment a la primera vegada que van tocar a Prats de Lluçanès, ara farà 19 anys, i sobretot, de la Patum, la festa per excel·lència de Catalunya, que s’enceta aquest dimecres.

Una llarga nit que es va fer molt curta per a tothom, i és que a les terres del Lluçanès saben muntar molt bones festes.

TEXT : Ignasi Arauz

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: