Racó Català, més a prop de l’estel

El passat dissabte 14 de maig el diari digital Racó Català celebrava el seu 12è aniversari. L’escenari escollit foula SalaApolode Barcelona, al cor del Paral·lel. La festa s’inagurà amb un concert del Belda i el Conjunt Badabadoc, fent ballar a ritmes jamaicans els primers assistents, amb conegudes versions de grups i cantautors catalans, des d’Skatalà fins al mític “Que tinguem sort” de Lluís Llach, passant per Sopa de Cabra i melodies tradicionals de festivitats d’arreu dels Països Catalans. La formació sabadallenca, després d’un concert per escalfar l’ambient, donà pas al plat fort de la nit, la banda liderada per Francesc Ribera “Titot”.

Després d’un comiat a Berga amb un obert “Sempre més” l’abril del 2005, d’un concert de 20è aniversari el 2010 i d’una gira anual puntual, els berguedans decidiren que el retorn era improrrogable. Així, el passat 12 d’abril sortí al mercat el seu nou treball, “Oferta de diàleg” (Música Global, 2011), i la festa de Racó Català fou la diada assenyalada per estrenar-lo en directe a la capital. Brams oferí una àmplia mostra dels seus nouss temes, amb total continuïtat amb les sonoritats que oferiren a la seva primera etapa: un ampli ventall de cançons a ritme de rock i skà amb un marcat compromís polític i social, d’altres amb to humorístic com “Cançó de bressol”, on la banda envia al públic a dormir, sense oblidar homenatges aLa Patum, amb “Pòlvora”, fins a alguna balada patriòtica que, de ben segur, aviat tots els seguidors cantaran a cor obert, “Un regal de la història”. 

L’espectacle, de més d’una hora i mitja de durada, combinà els nous temes amb les cançons més emblemàtiques de tots els temps ja conegudes pel públic, tant per fer saltar i ballar, com “Brindis” , “Energia”, “La Plaça”, “Massana” o “President”, com per fer bullir sentiments de nostàlgia, amb “L’últim tirabol”, “Vull per demà” o“Sóc d’un país”. Amb aquesta darrera, el vocalista Titot i el guitarra David Rosell s’asseguren als peus de l’escenari, aglutinant el públic al seu voltant i creant un clima d’unitat i germanor.

La festa aplegà un públic multigeneracional, des d’adolescents que podien gaudir eufòrics de les seves primeres nits de gresca alçant estelades, universitaris que començaven la gresca d’un dissabte amb la l’assenyalada celebració alçant castells al ritme de la terra, fins a joves i no tant joves que visqueren el retorn dels berguedans amb un pregó sentiment de nostàlgia. I és que aquell “President” ja ha passat a la història.

Una vetllada que finalitzava a mitja nit per celebrar el creixement d’un diari que pren primeres posicions dins dels mitjans digitals catalans i, com diria la banda berguedana, potser és senyal que som més a prop d’aquell estel.

TEXT: Claudia Viladrich

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: