La Troba decideix

Aquest divendres 8 d’abril s’ha celebrat a La Cúpula de Barcelona, al nou centre comercial Les Arenes, a Plaça Espanya, l’acte de cloenda de la campanya Barcelona-Decideix. Aquest diumenge és l’esperat 10-A, jornada que els ciutadans residents a Barcelona majors de 16 anys podran votar a les consultes populars el futur del seu poble.

Després de mesos de feina, s’ha organitzat un acte cultural amb un fi de festa sonat, a càrrec de La Troba Kung-Fú. Han fet acte de presencia a la celebració, donant-hi tot el seu suport, personalitats del món de la cultura catalana com Núria Feliu, Francesc Ribera ‘Titot’, Vicent Partal, Salvador Cardús, Miquel de Palol o Patricia Gabancho.

L’acte, presentat per Agnés Busquets (actriu de Polònia) i Xavier Pérez Esquerdo (Rac 1), va començar amb l’ambientació inicial a càrrec de Dj Txarly Brown, i al llarg de dues hores es van succeir nombrosos parlaments a càrrec de personalitats d’àmbits diversos. Per l’escenari van passar Josep Manel Ximenis, un dels impulsors de la primera consulta a Arenys de Munt, Elisenda Paluzie i Anna Arqué, responsables internacionals de les Consultes i personalitats d’àmbit internacional, com Juan Carlos Moreno Cabrera, catedràtic de lingüística de la Universitat Autònoma de Madrid, Emin Bakay, conseller de govern de la província d’Ismirna (Turquia), Jean Jambon, portaveu del partit guanyador a les últimes eleccions belgues (NV-A) i responsable flamenc a la taula de negociacions del no-govern belga. També han passat per l’escenari membres de la societat civil, com Oriol Bohigas, arquitecte i ex president de l’Ateneu Barcelonès, Muriel Casals, directora d’Omnium Cultural i els coordinadors de Districte de Barcelona – Decideix.

A les deu tocades, la banda de La Garriga va donar el toc musical fent ballar el públic més jove, amb mestissatge i fusió. Presentant el seu segon treball ‘A la panxa del bou’ (Chespaik, 2010), van decidir reivindicar la catalanitat al so de la nostra rumba i, al llarg del concert, van animar sota el crit de “Decideix!”, la iniciativa de les consultes, perquè són del poble i pel poble, un poble amb dret a decidir sobre el seu present i futur. Una banda que ja ha voltat mig món, oberta a la diversitat lingüística i cultural, recuperant les arrels populars de la festa major, amb una iniciativa també popular que, de ben segur, farà història.

TEXT : Clàudia Viladrich

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: