Tornada iè-iè

El passat divendres 26 de març L’Auditori de Les corts aplegava els primers concerts de la segona edició de l’Aplec Modernista del Barcelonès, organitzat pel Col·lectiu Selectors Badabadoc dins del  Cicle Expressió directa. Els Trons foren els caps de cartell del divendres, amb el seu pop iè-iè, altrament dit Modernisme Aborigen. Abans però, els mítics graciencs Eurogrup es reunificaren per una nit, rememorant aquells anys seixanta, quan deixaran la petjada rebel entre els músics de la seva generació. La sala passà d’estar plena de gom a gom de cadires  amb el públic fidel a la banda que retornava després de més quaranta anys d’inactivitat musical, a donar pas al públic més jove per ballar, sense paraigües, al so dels amics de la pluja més melòdica. El quartet El Trons és el primer grup català de garatge i punk dels anys 60 i aquest 8 de març han tret a la llum el seu segon treball, l’esperat LP ‘“7&7’ (Butterfly Records, 2011), on s’hi pot trobar els seus dos primers temes propis. Marc Argenter, Marcel Cavallé, Andreu Revilla i Xavi Ribas han traduït a la nostra llengua els clàssics del garage americà del 1966, els quals conformen bona part del seu repertori. Dins d’aquest moviment underground, hi trobem també formacions com El Belda i El Conjunt Badabadoc, Angelina i els Moderns, o Lo Pardal Roquer. Treieu la pols al tocadiscs de casa, de ben segur que encara sonarà i tronarà d’allò més.

TEXT : Clàudia Viladrich

FOTO : Arxiu Els Trons

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: