Joan Masdéu i la seva Casa Murada

Divendres passat, dins del festival de la cançó BarnaSants, en Joan Masdéu va presentar el seu nou disc, ‘Casa Murada’ (Musica Global, 2011).

Amb els nervis a flor de pell, en Joan Masdéu, excantant de Whiskyn’s, va anar trencant el mur que protegia aquest disc per a donar a conèixer les cançons, i és que tal i com va dir, “sou molt valents de venir a escoltar una cosa que no sabeu com sonarà“, “si ens equivoquem ningú ho sabrà“. Va presentar les cançons d’aquest disc que surt a la venta a principis de març, tot i que divendres va portar uns quants per a vendre als privilegiats que van anar al concert.

Cançons que ens parlen de temes diversos, de situacions diferents però que tenen un toc personal. Onze cançons que en certa manera mantenen l’essència de les seves miniatures, l’espectacle que ha anat fent des de la dissolució de Whiskyn’s al 2009, i que el va dur a Rússia, experiència de la qual també en va fer una cançó.

Vam poder veure un Joan Masdéu molt simpàtic i entregat al seu públic, on les bromes pretenien fer una mica més distesa la tensió dels nervis. Moltes cares conegudes confessà que veia entre el públic, i és que podríem classificar el concert com el retrobament amb amics i coneguts, com en Jofre Bardagí o en Jesús Rovira dels Lax’n’Busto. Però no només entre el públic ja que es va acompanyar de grans músics i amics també, del Carlos Carmona a la guitarra, el Javi Bocanegra a la bateria, en Quim Xicoira al baix i l’Àngel Santiago (ex Whiskyn’s) als teclats.

No tot el concert van ser cançons que no eren conegudes pel públic, va aprofitar per a incloure alguns dels temes més coneguts de Whiskyn’s com “Que no surti el sol”, “On”, “Trens d’alta velocitat”, “Balla”, “Reus”, i dues de les més aclamades durant les seves gires, “Del sud” i “Puc ser jo”. Unes cançons que com a perles van acabar de perfeccionar un concert rodó.

Com si estiguéssim a l’Àngel Casas Show, asseguts amb taules i espelmes, tal i com va dir en Joan, fèiem molta patxoca, i no cal negar que ell també en feia, i va demostrar que, segons ell tot i tenir una edat que ja comença a pesar, té ganes de fer coses, i ara torna de nou a la carretera amb aquesta ‘Casa Murada’.

TEXT i FOTOGRAFIA: Ignasi Arauz

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: