El rellotge d’emocions d’en Raimon

Fa uns dies es va presentar el nou disc de Raimon, un nou disc d’estudi amb noves cançons. La roda de premsa es va fer a l’Ateneu Barcelonès a Barcelona.

Després d’haver presentat i editat les cançons de sempre, ara possa el sedàs a tot allò que ja havia fet, tal i com va explicar, i es centra a dir coses noves, eliminant-ne tot allò del que ja havia parlat anteriorment. Són cançons de reflexió interna.

Aquestes noves cançons són per a cantar-les en públic, en llocs diferents, per saber si funcionen o no va confessar.

Va parlar del títol del disc, ‘Rellotge d’emocions’ (Picap, 2011), que va lligat a les emocions personals i col·lectius de la gent, convertint-se així en un disc bastant reflexiu. Un disc on el temps es el fil conductor convertint aquest rellotge com a un instrument de mesura i molt lligat amb els sentiments.

Va parlar d’alguna de les cançons del disc per a demostrar la gran quantitat de coses personals que contenen les cançons i de la relació amb el temps. Així va dir que en la cançó “He passejat per València sol” ens parla de la primera vegada que va veure la mar a la platja de la Malvarrosa  de València, així com del pas de la seva adolescència, on les influències de la universitat (…he retornat al carrer la Nau on he estudiat…), dels amors i desamors, i dels amics i enemics hi són presents.

En una de les lletres podem torbar un tros de la cançó “La internacional” a la cançó “Punxa de temps”, on ens diu: “rellotge d’emocions que no s’esborren“, frase que va prendre per aclarir la incorporació d’aquest fragment de cançó ja que li porta records de la seva mare.

Una altra cançó destacada del disc és “Bagdad ’91 (la guerra en directe)”, on ens explica aquesta primera guerra on l’estafa informativa va ser descarada, “amaguen morts i ferits” va afegir, reiterant que va ser una guerra televisada.

També ens va parlar de la forma de composar les cançons confirmant-nos que ho fa igual que sempre, treballant sobre l’harmonia de la guitarra, només amb la veu i la guitarra. Ens va dir que de la melodia surten les paraules, però que a la vegada de la paraula surt la melodia.

Durant la roda de premsa també va signar algun dels discs, i és que encara continua tan viu com mai, els seus grans clàssics continuen despertant un munt d’emocions i sensacions. Ara també hi tenen un encaix perfecte amb aquest rellotge d’emocions.

Aquest nou disc es presentarà amb tres concerts al Teatre Tívoli els dies 18, 19 i 20 de març, on en Raimon s’acompanyarà de la mateixa formació que l’ha acompanyat en les seves darreres actuacions.

TEXT i FOTOGRAFIA : Ignasi Arauz

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: