S’inaugura el BarnaSants

El passat dijous es va inaugurar el BarnaSants amb l’actuació del cantautor valencià Pau Alabajos a l’Auditori de Barcelona.

El cantautor va venir a presentar-nos el seu darrer treball que acaba de sortir del forn, ‘Una amable, una trista, una petita pàtria’ (Bureo Músiques, 2011). Un concert que va estructurar en tres parts i al llarg del qual va anar desgranant els petits tresors i les petites realitats que amaga aquest nou disc.

Un disc carregat de sentimentalisme i de cançons que defensen un territori i a una gent. Així mateix va aprofitar per recuperar grans clàssics de la seva carrera com “Aloma”,”Linea 1″ o “València 9 d’octubre”.

En mig del concert va passar un vídeo de la gravació del disc musicat amb la cançó “Fosses del silenci”, que ens parla de tots aquells que van morir durant la guerra civil i encara resten anònims, sense saber a on estan enterrats. Va aprofitar per mostrar el gran nombre de gent que hi ha participat en el disc, fins a una vuitantena de músics, que per raons tècniques no podien ser-hi presents en el concert.

Amb qui si que va comptar va ser amb en Cesk Freixas, que va acompanyar-lo per a cantar “Nit i boira”, i a on va aprofitar per tocar la guitarra que ha marcat amb el lema: “Aquesta màquina combat el feixisme“. I també va aprofitar per a fer una versió de “El cant dels ocells” i de la cançó “Al vent” de Raimon.

Un concert de gran nivell, en tots els sentits, per a començar un festival que s’estendrà fins a l’abril i que ja en pocs dies acull grans concerts, com Refree divendres, dissabte Le Croupier i els Amics de les Arts, i el diumenge l’Eduard Canímas i la Beth.

Cançons plenes de paraules, i paraules plenes de força per a musicar moltes nits durant uns quants dies.

TEXT i FOTO : Ignasi Arauz

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: