Les festes dels Decennals

Divendres es va donar tret de sortida als deu dies que duren les festes de la Candela a Valls. Unes festes amb molta història i que són una tradició per als vallencs i vallenques. Una festa patrimonial d’interès nacional de 220 anys d’història que es celebra cada deu anys des del 1791.

Deu dies plens d’actes diversos que guarniran els carrers del centre Valls amb molta festa i disbauxa. Música, teatre, exposicions, etc… són els ingredients que omplen el cartell d’aquestes festes que es celebren en honor a la Mare de Déu de la Candela, la patrona de Valls.

Divendres es van inaugurar les festes d’enguany amb la lectura del pregó per part del director de cinema Bigas Luna. També es van encendre els llums de les fetes, tota una il·luminaria més pròxima a l’estil del sud de la península que no pas nostre. Un muntatge de llums espectacular de l’empresa italiana Mariano Scnenografie Light Sculptures mai vist a Catalunya (foto).

Unes festes que duraran fins el diumenge vinent i on la música hi és present, amb concerts com el de Peret i la Troba Kung-Fú o el Dani Martín. Però el plat fort de les festes tindrà lloc el dissabte que ve, on en Jaume Sisa, Els Pets, Gerard Quintana, Roger Mas, Els Amics de les Arts, Lax’n’Busto, Obrint Pas, Mishima, Mesclat i Canya Verda, deu grups de l’escena musical catalana actual, formaran part d’aquest cartell de ‘Els 10 de les decennals‘.

Unes festes que només tenen lloc cada deu anys, i que aquest 2011, a més, celebren la proclamació dels castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO l’any passat. Una doble celebració que no es pot deixar escapar.

TEXT : Ignasi Arauz

FOTO : Ignasi Arauz (des d’un telèfon mòbil)

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: