El festival de la paraula musicada

Dimarts es va celebrar a l’Antiga Fàbrica Damm, la roda de premsa del Festival BarnaSants. Un festival que es celebra a Barcelona i altres poblacions properes a la ciutat, i que enguany arriba a la seva setzena edició.

Amb un cartell molt acurat on s’hi pot llegir : “Aquesta màquina combat el feixisme”, escrit en una guitarra, crea un element de reflexió just en el moment on aquest 2011 farà ja 75 anys de l’esclat de la guerra civil.

L’acte va començar amb una breu actuació del cantautor valencià Pau Alabajos, que ens va presentar alguna de les cançons que formaran part del seu nou treball. I precisament és ell qui donarà el tret de sortida del festival, amb una actuació que farà a l’Auditori de Barcelona el proper 27 de gener.

L’encarregat de presentar-nos la programació i les novetats d’enguany va ser el director del festival, en Pere Camps.

Un festival que compta amb més d’un centenar de concerts i uns quants homenatges entre els quals hi ha un a Federico Garcia Lorca, a Joan Salvat-Papasseit, al Labordeta i a Mario Benedetti, entre d’altres. Una de les novetats d’aquest any és la participació i col·laboració amb altres festivals com el Madridpresenta, que es celebrarà a Madrid, i l’aproximació d’artistes cap a la zona de l’Occitània.

Continuant amb els premis que es van començar a donar l’any passat, enguany s’hi incorporen tres nous premis entre els quals hi ha al millor treball presentat en primícia al festival.

Al gener comença un festival que obrirà les portes amb l’actuació d’en Pau Alabajos a l’Auditori de Barcelona, i les tancarà el 14 d’abril, amb l’enregistrament en directe del concert de Joan Amèric. La paraula és el més necessari, per a poder ser lliures i solidaris, la paraula és el principi de tot. Estem a les portes del festival de la paraula musicada.

Per a més informació aneu a la pàgina del festival : http://www.barnasants.com/

TEXT i FOTO : Ignasi Arauz

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: