El retorn de Gertrudis

Els de la Garriga ja fa temps que van fer un comunicat a la seva pàgina web i que avui ha estat enviat, on expliquen el seu retorn als escenaris de Catalunya, i el que han estat fent durant tot aquest temps. Així que de cara al 2011 tornarem a tenir més rumba dels Gertrudis.

EL SISTEMA GUARET

Els Gertrudis estem acostumats a rodar per terres catalanes d’una manera força natural, saludable, gratificant, simpàtica i eròtica. Com molt bé sabeu, aquest any ens hem dedicat a fer una pràctica agrícola genuïna del nostre país: el sistema guaret. Pels que no ho sàpiguen, el sistema guaret sorgeix de la saviesa dels pagesos catalans, el quals, empraven la tècnica de deixar descansar la terra amb l’expectativa de recollir-ne uns fruits excepcionals.

Sincerament, formar part de totes aquelles Festes Majors, en les que hi hem intervingut, ha estat un orgull enorme que se’ns ha fet difícil d’abandonar. Perdoneu que ho diguem així, però la vostra Festa Major ha passat també a ser la nostra i, tot hi ser de la Garriga, ens sentim, sense complexes de molts carrerons, places, pobles i ciutats de Catalunya. Hem passat un any agradable i entranyable, en tant que hem pogut tornar a voltar, com quan teníem divuit anys per festivals i Festes Majors gaudint-les i disfrutant-les com manen els cànons del país.

Tampoc us penseu que ens hem quedat a casa fent actes contemplatius, us volem explicar que també hem viatjat la nostra música arreu del món:

La Gira per Nafarroa, on hem tocat per primera vegada dins un  Gaztexe amb la companyia del nostre amic Iñaki Betagarri, i el concert a la sala Totem amb els nostres mestres Ojos de Brujo; el concert a Berlin, per la diada de St. Jordi, amb el gran Lluís Llach recitant poesia i explicant-nos que el seu Dos Cavalls també es diu Gertrudis; la gira pel sud de la India amb el titellaire Eugeni Navarro, tot un guia turístic, en Gerard Quintana i en Xavi Lloses, tot uns astronautes, el Tricicle, tot uns fans del Gato, i la brutal ballarina Sol Picó, tot una dona. Per rematar el viatge hem tornat a les olors dels millors formatges del sud de França , Olargues i Montpellier,compartint escenaris amb la Pegatina i la nostra estimada Amparanoia; tocant a Andorra pels andorrans i els vilafranquins de l’Àliga; un sorpenent i multitodinari públic a Donosti per a començar les seves festes amb el toc del seu espectacular canó  al bell mig de la plaça d’aquesta celebració i, remetant a Madrid, amb la cúpula rumbera de Manolos i el rei Peret,  considerats ja, part de la nostra família. Realment, han estat uns viatges d’alta intensitat i difícils d’oblidar.

Ara només toca tornar a la nostra terra, que de ben segur ha quedat ben fèrtil per tornar a plantar la llevor  que ens ajudareu a fer créixer regant-la amb la força que només vosaltres sabeu! Salut i gràcies per l’espera! “

TEXT: Ignasi Arauz

FOTO : Internet

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: