La iaia, guanyadors del Sona9

Dimarts passat, la Bikini es va vestir de festa amb la gran final del Sona9. Una final multitudinària, amb la sala plena de gom a gom, amb totes les invitacions exhaurides, i un final de festa especial.

Els tres finalistes van defensar les seves cançons de la millor manera possible, per ordre d’actuació, els que van trencar el gel, treient-se els nervis i rebent de cop les ganes de festa de la gent, els Pupopop van fer un repertori de les cançons més destacades, entre les que cal destacar “Vull voler volar”. Com tots els grups, unes 4 cançons i uns vint minutets d’actuació, amb els quals van tenir temps de bromejar, la qual cosa denotava que estaven segurs dalt de l’escenari, tot i que els nervis anessin per dins.

Els següents en defensar la seva posició van ser els vigatans La iaia, que van dur tota una claca de gent vestida de iaies, i és que la iaia sempre és i serà molt estimada. Ens van encisar amb el seu pop-folk tranquil·lament sense denotar cap nota de nerviosisme. I és que era una nit molt important per a tots!

I finalment els Bläue, van trencar l’escenari, van endur-se a tota la gent a la butxaca. O t’agraden o no t’agraden, però ningú pot negar que va ser molt impactant la posada en escena. Una dosi d’adrenalina que va fer que la gent s’animés i es confirmés que començava a ser una nit molt especial.

Mentre el jurat es va tancar a deliberar, els nervis corrien per dins dels camerinos tal i com si fossin nens petits a la nit de reis esperant els regals. També varem poder veure en Joan Dausà i els seus tipus d’interès que estava molt tranquil ja que sabia que ell ja tenia un dels premis sota el braç.

Per fer més lleugera l’espera, els Mine!, els guanyadors de l’any passat, van sortir a l’escenari a brindar per al nen androide. Ens van presentar durant mitja horeta el seu primer treball discogràfic. Un concert molt potent i que va deixar clar qui són i el motiu pel qual van guanyar el Sona9. I és que és un dels grups del moment que fan molt bona musica i de qualitat.

El repartiment de premis va ser un moment de nervis i il·lusió, ja que entre el públic hi havia amics i familiars de tots els grups. Així van començar amb el premi de votació popular per a en Joan Dausà i els Tipus d’Interès, que amb un  gran rècord de vots van quedar quarts. Amb una gran campanya de votació van aconseguir en part el seu somni, ara només els hi falta grabar un disc, que esperem tenir-lo a les mans ben aviat.

El tercer premi, el premi Èxit, per als Bläue, el segon, el premi Joventut, per als Pulpopo. I els grans guanyadors va ser La iaia, que entre crits d’eufòria i alegria de la gent que a la vegada s’abraonava cap als grans guanyadors, van sortir a l’escenari emocionats. I és que han estat unes votacions molt renyides.

Ara toca esperar a veure’ls tots amb els seus projectes que ara comencen, els discs que comencen a preparar els tres finalistes d’ara endavant, i des d’aquí els esperem amb moltes ganes!

Però la nit no va acabar aquí! Els The Gurixut’s van ser el fil conductor de tot el final de festa, ja que es van convertir en la banda dels 10 anys del Sona9. Una data tan assenyalada no es podia passar per alt, i s’havia de celebrar com cal. Per això van anar passant per l’escenari grups que han estat finalistes en alguna de les deu edicions anteriors.

Així varem poder gaudir d’una cançó de cada un dels convidats: Miquel Abras, ix!, Relk, Els Amics de les Arts, Quim Vila, Rosa Luxemburg, Sanpedro, Bikimel, Rauxa i Manel.

Una nit molt especial plena d’alegria i felicitat, des d’aquí desitgem molta sort a tots els grups que han participat enguany al Sona9, així com als guanyadors.

TEXT : Ignasi Arauz

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: