La diada plena de música (2a part)

L’11 de setembre, com ja és costum, l’Avinguda de Lluís Companys es va omplir de paradetes i de gent. Un dia per festejar-lo al carrer, per anar a la manifestació, penjar-se una estelada a l’esquena i acabar la diada veient el macroconcert de l’Arc de triomf.

Un concert organitzat per Omnium Cultural, que any rere any fa moure moltíssima gent i sempre compta amb un cartell de luxe. I enguany no es podia esperar menys, a dos quarts de vuit del vespre, va donar tret d’inici al final del que es coneix com la Festa de la Llibertat.

Aquest any, els encarregats de posar el toc musical a la diada varen ser els At Versaris juntament amb Asstrio, fent-nos ballar a ritme de rap fusionat amb jazz i funk. Un concert per a començar a agafar forces per les actuacions de després.

Seguidament, cap als volts de les nou i quart varen sortir Els Pets a l’escenari, per segon cop, ja que al migdia havien tocat a Sant Celoni. Aprofitant la celebració dels sues vint-i-cinc anys i de la sortida del seu darrer treball, els de Constantí van voler tornar-nos una mica més fràgils amb les seves cançons i uns quants convidats.

Van aprofitar l’avinentesa per a interpretar una sèrie de cançons amb amics i companys de batalles. Els primers en pujar varen ser els Rosa Luxemburg, que ens van donar una bona classe de neteja tot cantant “Parla”. Com hem dit que era un concert especial, van decidir fer una cançó del disc que encara només van fer a Cadaquès, “Jo i ningú”, però acompanyats de la increïble veu de la Ivette Nadal. Un tàndem de veus perfecte que va fer posar la pell de gallina.

De ponent va venir El fill del mestre per a interpretar “Fàcil”, i finalment, la col·laboració més esperada per a tots va arribar als bisos. Els Amics de les Arts van pujar, tal i com havien fet al Poble Espanyol, a cantar “Agost”.

Fa cinc anys van trepitjar aquest escenari, i enguany ho han fet amb la mateixa potència de sempre, i defenent els seus ideals. D’aquesta manera tres dels components van aparèixer amb la samarreta del “10A Barcelona decideix”.

Els Pets van deixar el llistó molt alt, però la gent tenia encara ganes de més festa.

Els encarregats de tancar la festa varen ser els Amics de les Arts i la Bed&Banda, que van aconseguir una reacció del públic d’eufòria general. Mai un grup havia aconseguit moure un bany de masses tan elevat i que des del primer al darrer estiguessin cantant les cançons.

El moment culminant de la nit va ser el “Reykjavik” amb la col·laboració del Lluís Gavaldà, i un apoteòsic “Jean-Luc” que va deixar sorprès a més d’un.

I està clar que una festa nacional com la de l’11 de setembre, s’ha de celebrar com deu mana!

TEXT : Ignasi Arauz

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: