Segon dia de l’Acústica

Ahir va tenir lloc el segon dia de l’Acústica de Figueres, un dia marcat per un cartell una mica curt però de gran qualitat.

A part dels concerts que es van celebrar, ahir també es va inaugurar la Fira de Menjars del món que ens acompanyarà cada dia del festival, així com l’espai del Café del Mar.

El tret de sortida dels concerts el va donar el Robert Molina dins del programa de Tastets de l’Empordà. Un concert que donava pas a dos grans concerts, per una banda, al Claustre Ramon Muntaner, la gent s’embruixava amb els ulls de la Marina i la seva magnifica veu a ritme de flamenc. Per altra banda, a la Plaça de Josep Pla van pujar a l’escenari La Porta del Somnis, en format de trio, els dos germans Saltor, Jaume i Oriol, i la Virginia, la veu del grup. Un concert acústic que va encisar a la plaça plena de gent.

Com sempre no hi va faltar en cap moment la interactuació amb el públic, fent-los cantar, picar de mans, i comunicar-se, i és que una cosa que tenen és que saben guanyar-se el públic sense cap mena de problema. Un bon nombre de persones es van esperar al final del cocnert per a poder parlar amb ells, fer-se fotos, demanar autògrafs i comprar el disc.

Van repassar els temes més destacats de la seva carrera que enguany celebra el seu cinquè aniversari, i ho han plasmat en un dic recopilatori, ‘cinc anys’ (Gorvijac, 2010). “La ballarina”, “Plou”, “Sirena”, “Vine amb mi”, “Entre nosaltres” i “L’enèsima cançó d’amor” no hi podien faltar en el repertori. En els bisos van fer cas a una petició que hi havia entre el públic i van tocar “Creuant les fronteres”. Un concert especial que la gent durà gravat durant molt de temps.

La nit continuava amb l’actuació de Removida a la Plaça de les Patates i del Joan Tena fent versions al Bar Coyote. Però un dels plats forts i amb més ganes de fer festa eren La Troba Kung-Fú que passats dos quarts d’una van assaltar l’escenari de la Plaça de Josep Pla per a fer-nos ballar, saltar i cantar a ritme de rumba.

La plaça plena de “petits rumberos” tenien ganes de ballar les cançons fresques i enèrgiques que ens porta aquest grup de Barcelona. Presentant-nos el seu darrer treball discogràfic, “A la panxa del bou” (Chesapik, 2010), la Troba va fer que el públic cantes i ballés caçons com “Flor de primavera”, “Subway walk” i “Les mil i una rumbes”, així com els grans temes que han marcat la banda com “Calor calor”, “Clavell morenet” i “Volant”.

Un bon concert per tancar la segona nit del festival amb marxeta, i deixant el llistó molt alt per avui.

TEXT : Ignasi Arauz

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: