Festes de Gràcia 2010

Les festes majors no paren i aquest cop li toca a la capital catalana, primer Gràcia, i després Sants, Poblenou, i així sense parar.

Des del 15 d’agost fins al 21, els carrers de la Vila de Gràcia es van omplir de gom a gom, amb els carrers engalanats, multitud d’activitats i gran varietat de concerts.

El mateix dia 15 va tenir lloc a la Plaça del Sol, on estava instal·lada la carpa del Folk, l’actuació de la Carrau. Un concert on ens van presentar els nous temes de la segona entrega del nou disc, ‘Cor’ (Propaganda-pel-fet, 2010). Un concert de festa major per a ballar, saltar, cridar, cantar i fer disbauxa, un bon començament de festa, tot i el perill de pluja.

El dilluns 16, cal destacar les orquestres de versions, entre les quals hi ha la Traffic, una de les més veteranes del sector. Però tot i això, un concert que va omplir i va deleitar als seus assistents, va ser el del Roger Mas al Claustre de l’Oratori de Sant Felip Neri. Un concert de cançons tel·lúriques que va servir per a presentar-nos el seu nou treball, ‘A la casa d’enlloc’ (Satelite K, 2010). Aquell dia també cal destacar l’actuació a la Plaça de la Vila dels Ai, ai, ai i dels Dijous Paella.

El dimarts 17 destacava dins de la programació el V Festigàbal organitzat per l’Heliogàbal, amb la presència del Josep Puntí, en Joan Colomo i Els Trons. Però com sempre es solapen les hores, al Claustre de l’Oratori de Sant Felip Neri hi va tocar l’Anna Roig i l’ombre de ton chien, encisant-nos amb la seva dolça veu entendrida cantant en català i francès. Cantant unes cançons que van arrancar més d’un riure entre el públic. Va aprofitar l’ocasió per a presentar-nos una nova cançó del que serà el seu proper disc d’estudi, “Petons entre camions”.

El dimecres 18 va estar marcat per l’actuació dels lleidetans Pastorets Rock i les seves versions de cançons populars. Un concert ple de gent amb ganes de passar-s’ho bé.

Com ja és habitual a les festes de Gràcia, sempre ha de ploure un dia en aquest cas va vindre el dijous la pluja i es van haver de suspendre tots els actes prevists durant la tarda-nit.

El divendres les versions van tornar a omplir de vida la Plaça de la Vil·la amb l’orquestra mitjanit i el darrer dia, de nou més versions al mateix lloc, en aquest cas de la mà d’en Carles Belda i el Conjunt Badabadoc amb les seves versions amb un toc caribeny.

TEXT : Ignasi Arauz

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: