Sant Jordi i la música

Demà en motiu de la Diada de Sant Jordi, tot Catalunya s’omplirà de roses i llibres, la gent omplirà els carrers, i la festa es farà al carrer. Però també és un dia ple de música, un dia a besar d’actuacions per tot arreu!

Al llarg del dia, i com ja és costum, les ràdios i TV3 sortiran al carrer per a oferir els seus programes en directe amb públic i enmig del bullici de gent, i molts grups oferiran un tastet del que són i el que fan. Demà si es passeja per Barcelona es podran veure moltíssimes actuacions, a continuació veureu un llistat del més destacat del dia de demà:

– Gerard Quintana estarà al plató que TV3 instala a la Plaça Catalunya.

– Sanjosex a Catalunya ràdio a Plaça catalunya (16h).

– Els Nens Eutròfics (12h), Gallina (13h)  i El Sobrino del Diablo (16.30h) estaran a l’escenari de la Fnac a Plaça Catalunya

– Les actuacions més destacades seran al Palau Robert, als estudis de Ràdio Flaixbac, en motiu del seu quinzè aniversari, on podrem veure des de les 10 del matí fins a gairebé les 8 del vespre a: Vuit (11h aprox.), Bikimel (11h aprox.), Gossos (12h), Pep Sala (13.15h), Miquel Abras (14.15h), Filippo Landini (15.15), Cesk Freixas (16h aprox.), Lexu’s (16h aprox.), La Porta dels Somnis (17h aprox.), Lax’n’Busto (17.45h), Els Amics de les Arts, Red In i Manu Guix (les hores són aproximades).

Però les actuacions del dia no s’acaben aquí, arreu de Catalunya tindrem concerts per a donar i per vendre!

A Barcelona, a l’Annex del Palau Sant Jordi, al Sant Jordi Club, es celebra el festival EscenaBCN (www.escenabcn.cat) on hi participaran Love Of Lesbian, els Vuit, Els Amics de les Arts, Mishima, Sidonie, Astrud & Col·lectiu Brossa, Delafé y Las Flores Azules, Standstill, Mendetz, The Unfinished Simpathy, Hotel La Paz, Mürfila, Mel, Amable (Razz Club), Dj Guille Milkyway. Un festival bastant amb música independent i molt indie, una bona proposta per acabar la diada ben repleta de concerts. Les entrades valen 38 euros anticipada i 45 a guixeta.

Així mateix, a Barcelona, a la sala Bikini, tenim la presentació de Festour 2010 amb els Strombers i Muyayo Rif, a les 20h. Els Strombers comencen gira aquí, ja que el primer concert que havien de fer a Vilanova de Bellpuig es va suspendre per problemes indisposició del cantant, esperem que aquest cocnert sigui brillant, i més sabent que més tard tornen a tocar!

Les propostes per Barcelona i voltants no s’acaben aquí! Tindrem al Quimi Portet dins del Festival de Guitarra tocant al Palau de la Música i als ix! (http://www.myspace.com/ixcadaques) tocant a la sala Els Genis de Badalona. Els Nens Eutròfics faran ‘doblete’ i a la nit els tindrem a l’Ametlla del Vallès.

Sortint de Barcelona, cap a les comarques del centre de Catalunya podem trobar als Amics de les Arts, que aquell dia faran ‘triplete’ a la Kursaal de Manresa, un concert relaxat però molt divertit per a gaudir d’un bon directe del grup. A Balsareny tindrem als Kòdul i als Strombers fent el segon concert de la nit.

Si anem cap a les comarques de ponent els Lexu’s (www.lexus.cat) oferiran un concert acústic al bar D-TAPES de Tàrrega. Cap a Tarragona tindrem els Brams (www.brams.cat) amb la seva gira del vinté aniversari a la població de Montblanc, la qual enceta aquest cap de setmana el seu mercat medieval. A la plaça de l’esglèsia de Maspujols tindrem al cantautor valencià Pau Alabajos (http://blocs.mesvilaweb.cat/paualabajos). I finalmenta la sala Zero de Tarragona podrem gaudir d’un concert de Sanjosex, el qual, cap allà les 12 del migdia haurà ofert un concert en format digital per www.seriebcn.cat i www.catalansalmon.com.

I si comencem a pujar cap a la zona de Girona, tenim als Hotel Cochambre (www.hotelcochambre.com) a Breda fent ballar, saltar i riure a la gent, cantant les cançons dels artistes que es van allotjar en el seu hotel. A l’Estartit a la Sala Mariscal tenim als Affòniks (http://www.myspace.com/affoniks) presentant-nos el seu nou treball discogràfic, i fent-se camí cap al seu pas pel festival In-Somni a Girona que es celebrarà pròximament.

I finalment, segurament el colofó de la nit i del dia, a Castelló d’Empúries tindrà lloc l’inici de la nova gira d’Els Pets, presentant-nos el seu nou treball discogràfic ‘Fràgil’ (Discmedi, 2010), juntament amb els The Gruixut’s.

Un dia ple de llibres, roses i bona música com ha de ser! Teniu per triar i remenar, i opcions per a no quedar-se a casa tancat infinites! I si no voleu regalar llibres doncs regaleu discs que també és un bona opció!

(El llistat ha esta confeccionat amb els concerts que hem pogut localitzar i hem cregut que cal destacar, que n’hi ha molts més, no en dubtem pas)

FOTO : extreta d’ Internet

TEXT: Ignasi Arauz

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: