“Lets get smashed”

Dijous passat es va oferir la roda de premsa de la presentació del disc “recopilatori” dels Màquina! ‘Lets get smashed’ (Picap, 2010). La pretenció d’aquest disc és recuperar el material del grup que no s’ha arribat a editar mai. La roda de premsa es va fer de la mà de Joan Carles Doval, director de Picap; Enric Herrera, Emili Baleriola i Carles Benavent dels Màquina; i de l’Àlex Gomez-Font, el propulsor de la proposta.

Estem parlant d’un grup mític i de culte dels anys 70 que va patir dues etapes, una primera amb la presència de JOrdi Batiste i una segona amb la del Carles Benavent. Un grup influenciat per molts estils diferents, des del free jazz fins al so metàlic, passant pel funk. Van ser cohetanis als Brincos, i per tant transgressors amb el seu estil de música. Eren els progres, els underground, feien el que volien. Això va fer que no els contractessin i acabessin dissolent-se. Un fet destacat va ser, tal i com van apuntar a la roda de premsa, que varen ser el primer grup de rock a trepitjar el mític Palau de la Música.

El disc és un recopilatori de singles totalment necessari, ja que en aquest cas es pot veure l’evolució que van anar fent al llarg dels anys, ja que cada dos temes, el rotllo musical cavnia completament de sonoritat degut al canvi constant de components. Malhauradament ha esta una feina costosa ja que tots els màsters originals d’estudi s’han llançat a la brossa, i s’ha fet a travès dels vinils originals netejant el so, de la forma més justa, per a que soni igual que si fòs un disc de vinil va explicar l’Emili.

Totes les cançons són singles que no han estat mai editats en format cd, només es troben en format disc de vinil d’aquells de dues cançons per cara. Hi ha una cançó que apareix al concert que van gravar en directe al Casino de l’Aliança del Poblenou i editat en vinil i recentment en CD.  Així mateix hi ha una cançó que només es pot trobar en un maxisingle especial d’edició molt limitada. Si voleu escoltar aquestes peces de museu aquí teniu un bon material!

El disc s’acompanya d’un llibret que és una petita història del grup i un recull de les imatges de les portades dels singles que s’hi han inclòs. Una gran obra per a col·leccionistes.

Foto: cedida per Ernest Argelès de Picap

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: