De la bateria al micro

Dijous passat ven tenir l’oportunitat de veure dues propostes semblants però a la vegada diferents. Per una banda en Joantahan Argüelles, bateria de Junts i d’El nido del Cuco, va oferir un concert molt íntim amb la seva guitarra “girada” a Santa Maria de Palautordera. I per l’altra banda, Refugi, la banda liderada per Joan Reig, bateria d’Els Pets, va oferir un concert recital al Sielu a Manresa.

Dos baterias que s’han atrevit a possar-se davant del micròfon per a cantar cançons que a ells els hi agraden, cançons que els han marcat i cançons que han composat ells mateixos. Així en Jona va oferir un concert a base de versions i una gran quantitat de cançons pròpies com “El teu petit racó” que va tenir una molt bona resposta de la gent. Una cançó que parla de les persones que es conformen amb el primer que els hi col•loquen davant, tot els hi sembla bé i no lluiten per intentar canviar les coses, amb un missatge molt profund, tingues en compte el que passa al teu voltant, però confia per sobre de tot en el teu cor.

Cançons més actuals i de més velles, com “No eixis de somiar” del grup Junts, tot barrejades amb versions de grups anglesos com els U2, espanyols com Los Secretos i de catalans com els Sopa de Cabra.

I en Joan Reig, juntament amb en Joan-Pau Chaves, en Pep Solà i l’Albert Vila, van repasar aquelles cançons de la nova cançó que van restar amagades, poc conegudes per la gent, però que tenen un rerefons molt important, per si soles tenen ganes de dir moltes coses. Un recital – concert ja que va alternant les explicacions de cada cançó amb una mica d’història del que va ser aquell fenòmen.

Dues propostes que mereixen ser vistes almenys un cop.

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

One response to “De la bateria al micro

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: