Refugi entre amics

 

Divendres passat, al Teatre Zorrilla de Badalona, va tenir lloc un concert molt especial. Refugi, el nou projecte de Joan Reig, juntament amb Joan-Pau Chaves als teclats, Albert Vila al baix i al contrabaix i Pep Solà a la bateria, van oferir el concert de presentació del seu nou treball, ‘Vestits nous’ (RGB Suports, 2009). Però aquest concert va defugir d’un concert de presentació, ja que durant les garirebé dues hores i mitja de concert, van desfilar per l’escenari diversos artistes / amics del grup.

Refugi va aprofitar per presentar, davant d’un public bastant granadet ja, les cançons que l’han acompanyat tota la vida, però cançons despullades i tornades a vestir de nou. Versions de cançons que l’han marcat, però aquest cop, les ha pogut cantar acompanyat de l’artista que les va crear.

Així amb el concert recital de caire didàctic va aprofitar per a presentar aquestes cançons amagades de la Nova Cançó, acompanyat de Joan Isaac van cantar “Però prefereixo els teus ulls”; amb Jordi Fàbregas la cançó dels Coses, “Com hauria estat vell”; amb Isidor Marí “Flors de baladre” dels UC; amb Jordi Batiste “El noi dels cabells llargs” de Els Tres Tambors; amb Quico Pi de la Serra va cantar “A poc a poc”; i amb Pau Riba com a darrer artísta convidat interpretant “Es fa llarg esperar”. Col·laboracions que ens van dir moltes coses, ja que en aquells temps reivindicaven coses, i com encara estan en actiu ens en continuen dient moltes més.

El repertori, per acabar d’arrodonir-lo, va estar farcit de molts altres artistes versionats com en Serrat amb “Quasi una dona”, Jaume Sisa amb “Sota una alzina”, Guillem d’Efak amb “Dissabte” i Raimon amb “Jo vinc d’un silenci” i “Al vent”.

Un petit homenatge a la Nova Cançó, però la vessant més amagada, menys coneguda i a la vegada més personal. Dijous vinent oferirà un concert a la sala El Sielu a Manresa, però aqust cop sense col·laboracions.

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: