Maria del Mar Bonet simfònica

Ahir al migdia, va tenir lloc a l’Espai Mallorca de Barcelona, la roda de premsa de la presentació del nou disc de la cantant mallorquina Maria del Mar Bonet amb l’Orquestra Simfònica de Balears “Ciutat de Palma”, ‘Bellver’ (Picap, 2010). Un disc especial, gestat després d’anys de treballs i esforços i de probar nous sons.

Amb motiu de la celebració del quaranté aniversari de dedicació a la música de la cantant, es va fer un concert simfònic amb l’Orquestra Simfònica del Vallès. Aquesta proposta la va fer recòrrer per diversos llocs fins al fet de proposar-se editar les cançons amb orquestra en un disc.

Aquesta proposta molt rítmica, molt fresca, molt mediterrania i amb uns arranjaments molt acurats fa que la veu de la Maria del Mar quedi molt potenciada. Aquests arranjaments van comptar amb la participació de bon pricnipi de Joan Bibiloni juntament amb en Toni Cuenca. Estem davant d’un disc ple de colors esquitxats pels solos d’instruments que podem trobar al llarg de totes les cançons. Cada una d’elles de tonalitat diferent, independents de les altres.

Tal i com va explicar la Maria del Mar, aquesta proposta de disc era un desig personal que tenia ella després d’haver portat aquest espectacle per Chicago, on va triomfar davant una gran multitut de persones, per Mallorca i per molts altres llocs. És un disc fresc i molt poètic, on es recullen cançons que parlen del Mediterrani, del nostre mar, fent un respàs a la carrera musical de la cantant. Amb cada una de les cançons podem gaudir d’un paissatge, d’un color del mar, està ple d’imatges marines de Grècia, Itàlia, Turquia, etc…

L’orquestra simfònica li dóna un aire de majustositat molt imponent, i dintre d’aquest so tan harmònic també hi podem trobar algun instrument autòcton ja que formen part de la seva visió musical, així els integrants del seu grup també hi han participat.

Durant tot l’estiu cantarà el reperotri del disc igual que en el concert que oferirà al Palau de la Música properament, inclòs dins del Festival Mil·lenni. Tot i això també hi haurà la possibilitat de veure l’espectacle amb una Orquestra simfònica, de moment, tal i com va dir, hi ha propostes per a tocar amb una orquestra de Torrent i una altra de Granada. En aquest cas, l’espectacle dóna molt més de joc, ja que tal i com va explicar, l’orquestra té la possibilitat d’improvització i així poden lluir-se.

El disc ve acompanyat d’un llibret amb les explicacions i lletres de cada una de les cançons així com la biografia de cada un dels membres que formen part del disc. El fet a destacar es que es troba en tres idiomes, en català, castellà i anglès ja que el que busquen és un mercat molt internacional, veient l’èxit de la proposta a Chicago i a d’altres llocs. Dilluns 22 surt a la venda el disc a Espanya, Japó, Alemanya i a la regió del Benelux.

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: