Més novetats!

EN FI… (en resum 200-2009) – Jorcx  (autoeditat, 2010)

En aquest disc, el cantautor barceloní Jordi Calmet, qui es refugia sota el pseudònim de Jorcx, ha recuperat els temes més destacats de tota la seva carrera musical. Una carrera que enguany fa 10 anys i com a regal ens ofereix aquest disc. Cançons molt primerenques, algunes versions de Cohen i Knopfler, algunes versions de grups catalans i tres de noves, “Hi vaig amb tot”, “Aquells dies d’estiu” i “Em permeto cantar”. És una molt bona carta de presentació d’aquest jove cantautor afincat a la barceloneta, on a més podem trobar de regal un disc en directe del concert que va oferir al Sielu de Manresa el 18 de desembre del 2008. Una actuació on se’l pot sentir acompanyat de la cantautora i amiga Lauri Casas, on a més ens regala unes versions de grups catalans del grup que forma amb ella, Catakumbes. Una bona oportunitat per tenir un disc recopilatori del que ha fet en Jorcx, i si no el coneixeu, una bona aposta per fer-ho.

Gallina – Gallina (La Produktiva Records, 2009)

Aquesta proposta del Nando Oterino i l’Àngel Santiago, exmembres de Whiskyn’s, per fi ha vist reflectida la seva feina en aquets disc. Un disc amb música sense cap mena de pretenció, on parlen d’ells mateixos, de la realitat. Els tocs fantasiossosi la ironia hi són presents en totes les cançons. Estem davant d’un disc molt fresc i atrevit, amb una mescla d’estils diversos, des del pop ballable fins al funkie, passant per una especie de reggaeton. Té grans reminiscències de la movida madrileña acompanyades de bases electroniques i sintetitzades. Una mescla de català i castella fan que sigui un disc dinàmic i a la vegada arriscat, en certa manera pot costar d’escoltar de principi, però cal buscar-li els matissos, que precissament no en són pocs.  Un disc de referència del nou panorama músical, on la ironia acompanyada de disbauxa hi són presents. Si la nova fornada de música indie us agrada, no us deixeu perdre aquesta nova proposta.

Al marge del camí – Sanjosex  (Bankrobber, 2009)

Sanjosex ens presenta el seu tercer disc, un treball que consolida el músic de la Bisbal de l’Empordà dins dels grans de la Cançó. Un disc que desborda quotidianitat, seguint la tendència dels altres dos discs. En aquest cas, Carles Sanjosé ens parla de qui és, d’on ve, del que ens envolta cada dia. Un disc molt ritmic on les cançons prenen una presència de tall molt clàssic. Un pop melòdic que acompanyat de la veu peculiar de Sanjosex es converteixen en grans peces musicals. Un cantant que està sonant per tot arreu i els discs dels quals han estat considerats els millors de l’any per diversos mitjans de comunicació. Sanjosex continua amb les essències tel·lúriques que ha anat buscant al llarg de la seva carrera. Un disc que transmet moltes sensacions, per la qualitat musical i sobretot per la temàtica de les lletres. Sanjosex també aprofita per a fer un petit homenatge personal a Bob Dylan, una de les seves influències més directes.

Era tan joven cuando nací – Alexandre Rexach (Mass records, 2009)

Primer disc en solitari del compositor i cantant Alexandre Rexach, que ha esperat bastant de temps en editar-lo. És el disc, que segons diu ell, li agradaria comprar, on ha anat acumulant tota l’experiència adquirida en tots els anys que porta tocant per grups com Glaucs, Nut, Vitruvi o Miquel Abras. A més cal dir que els 29 discs editats que porta a l’esquena l’han ajudat a matissar tots aquells detalls que ell considera que hauria de tenri un disc. Amb aquest disc ha assolit la seva meta, un disc de pop agredolç amb moltes influències diverses, de tots els grups que l’han marcat al lalrg de la seva vida, començant per George Harrison. El disc està fet integrament per ell, composició i música, així com els intruments, que la majoria els toca ell mateix. Estem devant d’un disc fresc però un pèl complicat pel que fa a ritmes i melodies, però això fa que sigui bastant únic i de qualitat. A part compta amb les col·laboracions de Dani Ferrer de Love of Lesbian, Eduard Font de Lax’n’Busto i exGlaucs, de Quim Xicoira i de Jofre Bardagí, amb qui comparteix escenaris. Les lletres estan acavall de la realitat i la ficció, la fantasia, amb molts tocs d’ironia. Aprofita també per fer una critica o defensa, depenent de com es miri, als cantants i compositors que només fan cançons amb un “hey”.  Un disc apte per als més exigents amb la música sense dubte, una proposta molt alternativa però amb una gran repercusió en els mitjans de comunicació.

Volem agraïr a:

– Jorcx (www.jorcx.net)

– La Produktiva Records i Gallina (www.laproduktiva.com i www.myspace.com/gallina7)

– Bankrobber i Sanjosex (www.bankrobber.net i www.sanjosex.com)

– Alexandre Rexach (www.myspace.com/alexandrerexach)

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: