Les revolucions de Filippo Landini

Després de mesos d’espera, ahir finalment va sortir a la venda ‘Farem revolucions’ (Gorvijac, 2009). Durant aquests mesos el grup ha estat creant intriga entre els seus seguidors i amics del Facebook, i es que això de les noves plataformes socials dóna molt de joc.

Mica en mica van anar desvetllant detalls d’aquest treball que ha estat assistit pel productor Tato Latorre, productor d’Antonio Orozco entre d’altres, als estudis “La Sucursal” a Sabadell. Primer va ser el títol del disc, contundent i amb ganes de trencar i redefinir-se en el seu estil, apoderant-se cada cop més de les seves influències cap al pop britànic. Més tard algunes fotos del disc i finalment algunes cançons, començant pel single “Mai no és massa tard”.

Un disc que ens descobreix una evolució molt gran des d’aquell “Viu-la” que fa un parell d’anys sonava per TV3 a tota hora, i gràcies a la qual es van donar a conèixer de forma més generalitzada. Un canvi artístic i musical de qualitat, totes les cançons han aconseguit un aire molt pop, amb influències dels Beatles i Coldplay en varies ocasions. Tanmateix, no han deixat de banda el toc indie que marca la banda.

Un disc fresc, contundent i transgressor, on cada cançó desembolcalla un món diferent, cadascú pot endur-se les cançons al seu terreny, sense ser pretensió una mena de biografia de la banda ni situacions reals al 100% del que els ha afectat.

El single contundent i amb ganxo, potser no reflecteix el que representa el disc realment, així gosaria afirmar que “Farem revolucions”, la cançó que dóna nom al disc, és de les millors, per la profunditat de la lletra i tot el que arriba a transmetre. Ens explica que malgrat la situació que vivim podem continuar lluitant per sortir endavant i que la gent ens recordi, per intentar no caure en l’oblit. L’amor i el desamor no hi podien faltar però amb una gran subtilesa i amb lletres disfressades de fantasia. L’altre tema que cal destacar és “Res”, un pop-rock contundent on les guitarres guanyen un paper molt important i sobretot el joc de bateria i baix. Una cançó on es parla de l’abús constant que rebem, de tot el que ens extreuen fins arribar a quedar-nos sense res. Vist així podríem enfocar-ho per una banda en el sentit amorós o per l’altra, cap a la crua realitat del que fan els governs amb tots nosaltres que ens condueixen a situacions insostenibles com l’actual.

Altres cançons que cal destacar del disc són “300.000 km” pel seu ritme i els canvis melòdics que acompanyen la tornada, la qual parla d’amors impossibles. I finalment, “Desembre”, segons el grup, una nadala diferent. Una cançó on canten tots els components del grup, amb una guitarra acústica molt delicada per parlar del moment on tothom es troba en família, que malgrat tot estem junts. Moment en el qual valorem el que tenim, la crua realitat sense cap mena de maquillatges.

El disc ve amb un regal sorpresa creat pel productor que de segur sorprendrà a més d’un, una versió original d’un minut d’un tema d’aquest mateix disc en un estil musical completament diferent del propi del grup.

Un disc amb molta força que esperem que tingui repercussió ja que se la mereixen!

Si voleu veure’ls en directe, aquest divendres tocaran a la Sala Vinil d’Arenys de Munt, un concert que és la pre-estrena del que seran els directes, com una mena d’assaig general. Si voleu saber on més tocaran, podeu consultar el seu myspace (www.myspace.com/filippolandiniband), ja tenen una llista bastant llarga. De moment passaran pel Maresme, el Barcelonès, el Vallès i el Gironès. La presentació oficial serà el dia 26 de març a Canet de Mar i a la Fnac de l’Illa diagonal el 16 de març.

Que no parin les revolucions!

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

One response to “Les revolucions de Filippo Landini

  • Gemma

    Un article molt bo que expressa realment el que és el disc i el grup. Els fans de Filippo Landini ens trobem al facebook al grup Fans Filippo Landini. Volem arribar a ser 500 és la nostra fita del mes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: