Recordant a Carles Sabater, i ja en van onze!

Diumenge com cada any, va tenir lloc a Llançà la trobada en record a Carles Sabater. Una trobada on tots els seguidors de Sau i d’en Carles es reuneixen per a retra-li homenatge.

El dia comença amb la visita del cementiri i l’ofrena foral per part de Clam Sau a la tomba del cantant, lloc on també es llegeixen poemes i escrits per la gent tot recordant-lo. Acte seguit es va a la plaça que du el seu nom, creada en memòria del cantant, lloc on es fa la foto de grup.

Un dinar de germanor en un restaurant del poble ajuda a agafar forces per assistir a l’actuació que té lloc després a la Casa de Cultura de Llançà. Un dinar on la gent parla i recorda la figura d’en Carles, el que va signifar Sau per a cadascú i on s’aprofita per recordar i cantar cançons de la banda, amb o sense guitarra en mà.

Aquest any, vem poder gaudir de l’exposició de fotografíes de Martí Escuder, l’autor del llibre ‘Sau Vist’. Un cop arribats tots a la Casa de Cultura, va començar el concert de la mà de l’Ismael Colomer, un cantautor de Camprodon. Va interpretar “A prop del mar” de Sau i “El temps no passa”, la lletra de la qual és del germà d’en Carles, en Josep Sabater i música de l’Ismael. El concert va continuar amb l’actuació de Gerard Sesé, guanyador del Premi Carles Sabater al 2008, acompanyat de la seva germana, la Magalí Sesé. Va repasar cançons del seu primer treball ‘Sota la dutxa’ (Picap, 2009), i va versionar alguna de les cançons més conegudes de Sau com “No he nascut per militar” o “El tren de mitjanit”. Un concert on va interactuar molt amb el públic assistent i amb la Pepita, la mare d’en Carles.

Finalment, l’acte va concloure amb la interpretació del “Boig per tu” de l’Ismael i en Gerard juntament amb el públic. Moment en el qual en Gerard va fer cantar algun dels assistents, fins i tot al germà i a la mare d’en Carles. Tots dos a primera fila, atents en tot moment del que passava per no perdre fil de l’hmenatge. En tot moment van estar molt ben acompanyats de la Coco Comín, una de les millors amigues de la família.

Tot l’acte organitzat des de Clam Sau per la Marta Pich i amb el suport de la família d’en Carles, en Josep Sabater i la Pepita, i dels músics.

Ja en van onze que no està entre nosaltres, però la seva màgia, la seva llum i la seva força encara perdura. El seu record és impossible d’oblidar.

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: